Interferens:

Da det trådløse frekvens bånd er ulicenseret, så er vi ikke alene om buddet på at benytte frekvens båndet.

Det betyder at der er andre enheder som kan forstyrre jeres trådløse netværk, det kan være mange forskellige slags enheder.

Det er dog noget man kan finde frem til, ved brug af en spektrum analyse enhed.

Ved at analysere jeres dækningsområde med en spektrum analyser, så kan man designe/planlægge sig ud af støjen fra de forstyrrende enheder.

 

Kanal planlægning:

I det ulicenseret wifi bånd har vi 2 områder man kan operere i, 2,4GHz og 5GHz frekvens området.

På 2,4 GHz anvender vi 20MHz båndbredde, hvilket betyder at vi kan ikke bare benytte kanalerne uden omtanke.

Vi ønsker ikke at skabe kanal overlap, hvilket vil give uønsket interferens på dit trådløse netværk.

 

På 5GHz har vi flere kanaler at benytte som udgangspunkt.

Den laveste 5GHz standard vi kan anvende er en båndbredde på 20MHz, dog med amendment 802.11ac der anvendes en båndbredde på 80MHz som betydeligt begrænser antallet af ledige kanaler på 5GHz frekvens området.

Det er vigtigt at man designer/planlægger sin trådløse netværks løsning med dette i tankerne, ellers vil man skabe interferens for sig selv og imellem sine egne radiopunkter.

 

Dette kan man gennemgå med analyse værktøj, som kortlægger jeres kanal forbrug på jeres trådløse netværk.

Ud fra dette værktøj kan man derefter foretage de nødvendige ændringer for at opnå det mest korrekte kanalvalg på jeres trådløse netværk.

 

Kapacitet:

Alle producenter skriver at vi kan opnå svimlende hastigheder ved at benytte deres trådløse enheder, dog hvis man ikke designer sit trådløse netværk korrekt vil man ikke opleve høje hastigheder på sit trådløse medie.

Dette skyldes dårligt design, interferens og kanal overlap. 

Alt dette kan vi dog ændre på ved at gennemgå deres trådløse netværk med korrekt analyse værktøjer og kendskab til 802.11 standarden, ved at vide hvordan trådløst netværk rent faktisk kommunikere kan man opnå et trådløst netværk som kører ligeså godt som et kablet netværk.

 

Vi måler med udstyr, præsis hvor meget jeres data hastighed er på jeres trådløse netværk og hvor der muligvis er udfordringer. Derved kan vi foretage ændringer hvor det skulle være nødvendigt.